Maggi Kari Ramen Stail
Assalamualaikum wbt,
Pernah tak tengok mukbang orang korea makan ramen?
Nampak sedap, en?
Kalau tengok video mukbang ramen, telan air liur sebab terliur. Hahaha
Sebabkan terliur tu lah, saya "try & error" masak maggi kari ramen stail saya. Resepi ni saya perfected mengikut citarasa saya.
Jom
Resepi Maggi Kari Ramen Stail
Bahan-bahan
- Mamee kari slurp - 2 paket (paket merah)
- Steamboat - ikut suka jenis apa
- perencah tomyam - 2@3 sb
- Seafood - ikut suka
- Sayur - ikut suka
- Telur - 1@2 biji
Cara-cara
1. Panaskan air. Masukkan steamboat, perencah tomyam & mamee slurp. Biarkan hingga mendidih
2. Masukkan 2 paket mamee, kacau sehingga sedikit lembut.
3. Angkat mee maggi sahaja, dan asingkan dalam bekas lain.
4. Masukkan telur, sayur & seafood ke dalam kuah tadi. Biarkan hingga mendidih.
5. Perasakan dengan garam sekiranya tawar.
6. Boleh tutup api & apabila hendak makan, barulah masukkan maggi yang diasingkan tadi.
7. Siap!!!
Nah hadiah,
Comments
Post a Comment